Proiecte de investiţii 2012

 

Pentru anul 2012 Primaria Mărgineni dorește să desfășoare din buget propriu urmatoarele proiecte:


1. Achiziționare autobasculanta 

Va fi folosită pentru amenjarea drumurilor neasfaltate, întretinerea șanturilor si drenajelor publice, toate acestea cu ajutorul buldoexcavatorului deja în proprietate, anul 2010.


2. Reamenajarea gardului Școlii Barati (fier forjat)

 Acestă lucrare se va realiza dupa modelul deja pus in practică la celelalte școli: Mărgineni, Luncani, Podis Chetrosu.


3. Renovare fațadă Școală Mărgineni


4. Numerotarea tuturor locuințelor din comună, după denumirea străzilor atribuite în anul 2011 

Acesta se va realiza pentru o mai buna sistematizare, deoarece fiecărei strazi din comună i s-a atribuit denumire pentru a facilita localizarea locuințelor.


5. Extinderea rețelei de canalizare în comuna Mărgineni


6. Execuție pod peste paraul Trebes - "Pod Balint" 

Lucrarea estimata la 9 miliarde lei vechi este de o importanță deosebita deoarece este o ruta ocolitoare ce face legatura între DN 2 G (Calea Moinești ) si DJ 119 B (Mărgineni-Pădureni).

De-a lungul timpului acest pod a provocat grave inundații in zona, iar distrugerea lui a blocat traficul în zonă de nenumarate ori.


7. Ridicare la cota a  capacelor pentru conductele  de apa, gaze , canalizare pe drumurile modernizate


8. Extindere rețea de gaze naturale în satele  Trebes și  Luncani


9. Extinderea rețelei  de gaze naturale în sat Mărgineni 

Pe langa extinderea rețelei de gaze naturale pe strazile Tineretului (Rachiti), Caminului (spate Primarie), Livezilor (drum Danca), Fantanelelor, care este in derulare, se va trece și la celelalte zone unde nu există gaze naturale în satul Mărgineni.


10. Modernizarea rețelei de iluminat public


În afara acestor proiecte  de maximă importanță, care se vor realiza  din bugetul propriu, sperăm să realizăm următoarele proiecte finanțate prin Fonduri Europene sau Guvernamentale, la care Primăria Mărgineni va asigura o parte din cofinanțare  din buget propriu:

1. Modernizarea drumurilor de exploatare  în comuna Mărgineni prin  măsura 125 A


2. Amenajarea pistelor de bicicliști în comuna  Mărgineni 

Pistele de bicicliști propuse se vor realiza de-a lungul DN 2G (Calea Moinești) din satele Luncani,Trebes și Mărgineni unde relieful ne-o permite.


3. Realizarea iluminatului stradal în comuna Mărgineni prin utilizarea energiei solare 

Se dorește realizarea iluminatului stradal prin utilizarea unui sistem de stalpi de iluminat echipați cu panouri fotovoltaice, lampă cu Led-uri și acumulator.

Odata realizat acest sistem de stalpi independenți, se vor reduce cheltuielile enorme cu ilmuniatul public stradal (facturi ridicate, service lămpi, înlocuire becuri).

Garanția acestui sistem de iluminat este de 15 ani și permite funcționarea iluminatului pana la 5 nopti chiar daca vremea este noroasă sau întunecată.

Separat de aceste investiții, Primăria Mărgineni a concesionat un teren în comuna Itesti unor firme private, pe care se va realiza un parc de celule fotovoltaice, ce vor produce  energie  electrică pentru sistemul energetic național.
Cu acest prilej se va folosi acest teren , care nu este întrebuințat  deloc la acest  moment, și se va realiza sistem la o înalțime de min. 1.8 m, pentru  a facilita și pașunatul în zona, în  cazul în care există.

Înapoi